Honning

Forårshonning

I 2020 er forårshonningen høstet af to omgange. Der er cirka 3 uger imellem hver høst.

Det ses tydeligt på honningens farve, at bierne her trukket på forskellige blomster i de to perioder, hvilket resulterer i forskellig smag, duft og konsistens.

Den første høst er næsten hvid. Det er nektar fra skovens tidligste blomster fra træer og skovbund f.eks. anemone. I denne høst har honningen dannet ”frost” hvilket blot er et tegn på lavt vandindhold i honningen. Lavt vandindhold giver en lang holdbarhed. Honningen vil også være mere fast med en fin og let honning smag.

I den anden høst vil der bl.a. være mere nektar fra mælkebøtter, raps og kastanje. Honningen er blødere og der er meget mere duft og smag.

Begge typer er let til grov krystalliseret.

Jeg behandler honningen så skånsomt som muligt for at opnå en autentisk honning. Idet jeg ønsker en honning med mange smagsnuancer og aromastoffer.

Honningen er presset uden nogen form for opvarmning, men er derimod håndpresset og håndrørt ganske let.

Sommerhonning

Sommerhonningen høstes først i august. Bierne har trukket på blomsterne i juni og juli. Det er bl.a. lind, tidsel, brombær og kløver.

Denne honning er flydende i en længere periode og meget mørkere med en kraftigere smag.

Sommerhonningen 2019 blev analyseret på et laboratoriet Celle, Tyskland. Honning havde en honning typisk smag af blomster, frugtagtig, aromatisk med medium intensitet.

Forårshonning og sommerhonning i 450 g glas
Forårshonning i 450g og 225 g glas
Forårshonning i 450 g glas og flydende honning i squeeze flaske
Honning tavler klar til at blive presset.
Honning tavle klar til at blive presset i den franske honningpresse.
Honning ramme lige fra bistadet.
Honningen bliver presset i en frugtpresse.